+420 774 618 682 sochy@machalova.cz

Sochy do zahrady

Je ráno a ukazuje se, že bude krásný slunečný červnový den. Mám v ruce své kapučínko a nesu si ho po úzkém kamínkovém chodníčku dozadu naší zahrady. Vedle nohou mi cupitá můj psík Boloňáček, chlupatá bílá vlnící se koule. Napravo od pěšinky se mi svým gestem přimlouvá bronzová socha tajemné ženy. Potají, v masce a gestem naznačuje psst, potichu zde…

Socha Potají je vysoká skoro jako já a sluníčko se do ní opírá. Socha v zahradě krásně vyniká a nutí mě se zamyslet, jaký je tu klid a zpěv ptáků se rozléhá, jako kdybychom tu byly jen my dvě a v pozadí bezový keř soše dodává na něžnosti. Chvilku se kochám a s kávou v ruce pokračuji k altánu. Pejsek objeví při vstupu do altánku sochu ženy „Bylo nebylo“ v klobouku, která se poohlíží za sebou, jako kdyby čekala, kde jsem a jestli už jdu. Pejsek sochu oběhne a vyskočí na ratanové křesílko, kde jsem si plánovala sednou já :-) Nevyženu ho a sedám si na dřevěnou lavici. Nadechnu se a cítím vůni levandule, krerá se trošku zavlní a při závanu vánku ji cítím intenzivně. 

Mrknu na mobil a čtu: „Ahoj moje, už jsem na cestě k tobě a nesu voňavé jahody do koktejlu". Kamarádka Zuzka má plán, co podnikneme přes léto a tak se na ní těším. Pejsek najednou utíká a bouchla branka. Zuzka se směje střapaté, vrtící se kouli. U schodů z branky, jakoby vítala každou návštěvu bronzová socha ženy Marina. Nožku má na malinké trojnožce, aby jí vynikla, zároveň nožka vykukuje z dlouhé volánové sukně a jen tak prstíkem tě volá k sobě. I Zuzka se pozastaví, kousek se vrátí k ní, pohladí si její rameno a nabídne jí z úšklebkem jahodu. Rozesměje mě to a už na ni mávám, ať jde dozadu do altánu. A už se hrne ke mně. Ahoj Marii, tak co myslíš, zavoláme Ivanku a naplánujeme tu dámskou jízdu...?

Tato socha „Potají“, je socha ženy která má prst na puse s gestem potichu, je umístěna v zahradě v Novém Jičíně, kde je na ni vidět z obýváku přes francouzské okno a je umístěná v trávě. Výhled si užívá paní i když je doma a i když sedí ven na terase. 

Sochy do zahrady

Můj tip, kam by se podle mě ještě hodila. Umím si ji i představit, honosně působit ve vchodu ve velkém přijímacím vestibulu, kde se přijímají klienti. Osloví, neprojdou vedle ní bez povšimnutí. Bylo by to příjemné osvěžení v formálních prostorech. 

Hliněná socha se vyjímá v rodinném domě s kamennou podlahou a vysokým stropem, kde je krásné dobové zábradlí. Hlíněná socha je uvnitř na menším podstavci a stojí ve výhledu z jídelního sezení směrem na francouzské okno. Takže se na sochu dívají pořád, když se dívají ven. Chtěli si ji tam takhle dát a říkají, že je jejich středem domácnosti :-)

Mé ručně dělané sochy jsou dělané srdcem a rukami, které vytvářejí sochy, které vidím ve své mysli. Ideálně se hodí za zahrady, na terasy a všude tam, kde trávíte své chvíle odpočinku a relaxujete. Protože mé sochy mají duši, stávají se Vašimi společníky a součástí Vašeho domova. Pokud máte rádi umění a chcete oživit svůj domov a zahradu originální sochou, neváhejte mi zavolat na telefon 774 618 682 nebo napsat na e-mail sochy@machalova.cz . Sdělte mi Vaše přání a představu a já se pokusím ji zrealizovat. Vznikne tak originální dílo jen pro Vás. 

Napište nám

Prohlašuji, že jsem se seznámil(a) se Zásadami zpracování osobních údajů a chci odeslat formulář.